petak, 10 avgust 2018 10:04

Na birou oko 30 hiljada Banjalučana: Nezaposlena četiri doktora nauka i 34 magistra

Napisano

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanja Republike Srpske nalazi se 29.552 Banjalučana, od kojih je 7.028 mlađih od 30 godina.

Podaci su ovo iz juna ove godine, koji pokazuju da je i dalje mnogo mladih visokoobrazovanih ljudi, u najvećem gradu Republike Srpske, bez posla.

 

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS na posao čeka najviše ekonomista i pravnika, tačnije njih 800. Na posao čeka i 60 profesora razredne nastave i 59 ljekara, a na listi su i profesori engleskog jezika, vaspitači u predškolskoj ustanovi, te psiholozi i pedagozi.

 

Diplomiranih ekonomista menadžera ima 83, dok je evidentiran i 71 nezaposlen profesor razredne nastave .

 

Kada je u pitanju obrazovanje, najviše je onih sa sredjnom školom tačnije njih 8.555, dok je sa visokom stručnom spremom bez posla  3.763 Banjalučana.

 

Nezaposlena su četiri doktora nauka, od kojih su tri žene, a bez posla su i 34 magistra i 147 onih sa završenim masterom.

 

Prema podacima iz juna ove godine na evidenciji se nalazi i 515 lica sa invaliditetom, te 64 osobe starije od 65 godina.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.