ponedeljak, 06 novembar 2017 19:43

Banjalučki aerodrom: Na ledu i direktor i Kargo centar!

Napisano

Više od dva mjeseca stopirani su radovi na Kargo centru Aerodroma Banjaluka. Polovinom avgusta, glavni građevinski inspektor u vanrednoj kontroli našao je niz odstupanja od projekta i tehničke dokumentacije, na osnovu koje je investitor i dobio dozvolu.

Na gradilištu, danas, ni radnika ni mašina.

“U narednim danima nas očekuje kontrola izvršenja rješenja kako bi provjerili i mi na terenu šta je investitor uradio po pitanju izvršenja rješenja, a od čega će zavisiti dalji postupak. Zabrana je još uvijek na snazi i sama izgradnja objekta je stopirana”, rekla je Duška Makivić, portparol Inspektorata RS.

Pošto je riječ o montažnom objektu, u Inspektoratu kažu da izvođač može da ga demontira i prilagodi projektnoj dokumentaciji, ili da je u potpnosti mijenja. I izvođač radova i nadzor dobili su novčane kazne, a izvođač firma “Delta MD”, kako nam je rečeno u Inspektoratu, sve je predala na sud. Do vlasnika Dragomira Zorića, nismo došli.

Početkom godine Uprava aerodorma pohvalila se kreditom od sedam miliona maraka koji je namijenjen za izgradnju kargo centra, proširenje aerodromske zgrade i nabavku opreme. Međutim, taj projekat ja za sada na ledu, kao i direktorska fotelja.

Miroslavu Janjiću je istekao mandat, a konkurs za novog direktora biće zatvoren sutra. Iz Uprave aerodroma danas niko nije želio da stane pred kameru ATV-a.

Banjalučki aerodorm je živa rana i ministarstvu saobraćaja i veza RS, pa ni tamo nisu željeli da komentarišu propuste u izgradnji Kargo centra, ali ni spekulaciju da bi u fotelju direktora mogao da sjedne Zoran Injac.

Injac je predsjednik Nadzornog odbora Aerodroma RS. “Transparensi” je otkrio da je firmi “Way2go”, čiji je suvlasnik, obezbijedio ugovor sa aerodromom u Trebinju čime je, kažu, prekršio dva zakona i našao se u sukobu interesa.
Injac, je stalno zaposlen u “Putevima RS” i tamo je njegova firma ljetos prošla na tenderu. Svojevremeno je bio direktor firme “Skaj Srpska”.


Izvor:(ATV)


 

1 komentar

  • Link komentara romb ponedeljak, 13 novembar 2017 19:15 napisao/la romb

    Naravno da je aerodrom živa rana RS kada vlast ne da sposobnim ljudima da budu direktori, urede i pokrenu taj aerodrom.

    Prijavi

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.