Novogodišnji koncerti u Banjaluci koštaće…

Koncerti estradnih zvijezda Harisa Džinovića, Željka Joksimovića, Željka Samardžića i Nikole Rokvića u Banjaluci, dijelom će biti plaćeni iz gradskog budžeta, a dio novca obezbijediće sponzori.

Veći dio ukupne sume za honorare muzičara koji će nastupati za Novu godinu u Banjaluci izdvojiće nekoliko privatnih kompanija, a iz gradskog budžeta za ovu namjernu predviđeno je 85.000 KM.

”Pošto ta suma ne bi bila dovolja za honorare, više društveno odgovornih kompanija izdvojilo je još 110.000 KM, koje su usmjerene za isplate izvođačima”, rečeno je u Gradskoj upravi.

Za organizovanje koncerata nije bio raspisivan javni poziv “pošto je cjelokupna organizacija u rukama Grada Banjaluke i gradskih ustanova.”

Potvrđeno je da je lokacija za koncerte parking kod Muzeja savremene umjetnosti – MSU RS (kod “Kraša”).

Grad Banjaluka je prije nekoliko mjeseci najavio da će tokom tri udarne večeri 30. i 31. decembra, te 1. januara biti organizovani koncerti regionalnih muzičkih zvijezda.

Estradne zvijezde, Haris Džinović, Željko Joksimović, Željko Samardžić i Nikola Rokvić pjevaće u Banjaluci u okviru manifestacije ” Banjalučka zima” koju organizuju Gradska uprava, Turistička organizacija grada Banjaluke i Kulturni centar Banski dvor.

Džinović nastupa 30. decembra, Banjaluku u 2019. godinu uvešće Nikola Rokvić i Željko Samardžić, a 1. januara zakazan je koncert Željka Joksimovića.

”Kampanja koja je širom zemalja regiona pokrenuta u proteklim mjesecima, ukazuje da bi Banjaluku tokom predstojećih novogodišnjih praznika mogao posjetiti veliki broj turista”, navode u Gradskoj upravi.

Većina smještaja je rezervisana za praznike i u gradu očekuju da će se napor koji su prethodnih mjeseci uložili u organizaciju ”Banjalučke zime” isplatiti u vidu većeg broja turista i većeg prihoda za uslužni sektor.

Kao ilustraciju dodaju da je tokom ”Banjalučkog proljeća”, prema podacima Poreske uprave, promet u uslužnom sektoru u odnosu na isti period 2017. godine povećan za više od milion KM.

 

Izvor:(Mondo.ba)

 

Ostavite komentar: