Novi administrativni objekti u naseljima Lauš i Petrićevac

Gradska uprava Banjaluka najavila je da će u narednoj godini nastaviti da radi na oživljavanju društvenih sadržaja u selima i prigradskim naseljima, te da će u naseljima Lauš i Petrićevac biti izgrađeni višenamjenski administrativni objekti.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove su naveli da su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova za javne objekte na Laušu i na Petrićevcu.

 

Na Laušu će biti izgrađen novi administrativni objekat u kome će biti smještene kancelarije mjesne zajednice i prostorije policijske stanice, a imaće i salu sa oko 150 mjesta.

 

Iz ovog Odjeljenja ističu da ovaj objekat gradi Gradska uprava sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske.

 

Na Petrićevcu će se graditi višenamjenski objekat u kojem će biti ambulanta, mjesna zajednica i vrtić, a tender za izvođača radova prve faze, odnosno gradnje ambulante, otvoren je do 7. decembra.

 

Osim za objekte na Laušu i Petrićevcu, koji će biti građeni naredne godine, u Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je iskazana potreba za obnovom objekata društvenih domova u Zalužanima, Piskavici i Mišinom Hanu.

 

Gradnja ovih objekata intenzivirana je od prošle godine kada su obnovljeni domovi u Debeljacima, Dragočaju i Verićima, te izgrađeni novi objekti u Ljubačevu i Krminama, prenosi ATV portal.

 

Prema planu, naredne godine novoizgrađeni objekat u Krminama trebalo bi da bude u potpunosti opremljen i predat na upotrebu mještanima.

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *