Gradonačelnik pozvao goste iz Slovenije da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci

Gradonačelnik Igor Radojičić uputio je poziv građanima Ljubljane i cijele Slovenije da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci.

Promovišući novogodišnji program pod motom „Banjaluka te zove“, zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem danas u ovom gradu – istakao je da je Banjaluka pripremila najbolji program u regionu, sa tri noći velikih koncerata sa popularnim muzičkim zvijezdama.

 

-Ovaj put smo tu da građanima Ljubljane i cijele Slovenije predstavimo da se u Banjaluku može doći i za novogodišnje praznike. Ako već niste odlučili gdje ćete za Novu godinu, vaš izbor može biti Banjaluka. Dobro došli ste u Banjaluku, ovom ili bilo kom drugom prilikom – poručio je Radojičić.

 

Kako je kazao, gosti iz Slovenije, zajedno sa gostima iz Srbije, su najčešći u našem gradu.

 

-Naš grad je blizu, prijateljski i cijene su povoljne za goste iz Slovenije. Banjaluka ima lijep i bogat kulturni život, te odličnu gastronomsku ponudu – naglasio je Radojičić.

 

Predstavljajući program, naglasio je da će u Banjaluci 30. decembra nastupiti Haris Džinović, u novogodišnjoj noći Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a 1. januara Banjalučane i turiste iz cijelog regiona zabavljaće Željko Joksimović.

 

– To su popularni pjevači i ovdje, jer smo vodili računa i o gostima iz Slovenije. Grad ima i niz zimskih događanja na više lokacija. Organizovani su mali sajmovi sa kućicama, ono što se može vidjeti i u Ljubljani – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, već je teško naći mjesto u hotelima, te je preporuka da svi koji planiraju dolazak – što prije se zainteresuju za smještaj.

 

Povodom promocije novogodišnjeg programa, Radojičić je danas razgovarao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i čestitao mu na nedavnoj pobjedi na lokalnim izborima, ističući da se Banjaluka u mnogim oblastima ugleda na Ljubljanu.

 

U obraćanju novinarima, Janković je izjavio da sa Banjom Lukom ima odličnu saradnju i posebno sa gradonačelnikom Radojičićem.

 

-Koliko vidim, Banjaluka je spremila odličan program za Novu godinu, a neki od izvođača su ljudi koje i sam rado slušam – kazao je Janković.

 

Predstavljajući  Banjaluku, prisutnim novinarima, gradonačelnik Radojičić je istakao kako je to grad koji se danas ubrzano transformiše i pozvao one koji još nisu bili da dođu i vide jedan novi mali regionalni centar u nastajanju.

 

– Nastojimo da u našem gradu povećavamo broj događaja,  festivala i kulturnih manifestacija, da obogatimo tursitičku ponudu – kazao je on.

 

Takođe je podsjetio da je Banjaluka  ove godine dobila  tri značajne nagrade. Nagradu za najbržu urbanu transformaciju u oblasti saobraćaja, nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat novog „Daljinskog grijanja“ , a  narednih dana treba da dobije i nagradu Agencije UN za projekat „Zdravog starenja“.

 

-Banjaluka je ušla u finale za izbor Evropske prestonice kulture 2024. godine i nadamo se toj prestižnoj titulu- rekao je Radojičić.

 

Promocija i u Beogradu: Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sutra, 14. decembra, u hotelu „Falkenštajner“ u Beogradu (9.sprat, laundž bar) predstaviće novogodišnji program Banjaluke, zajedno sa učesnicima programa Harisom Džinovićem i Željkom Samardžićem.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *