Banjaluka uoči najluđe noći- Traži se krevet više

Odbrojavamo sitno do početka dočeka 2019. i ispraćaja 2018. godine. Najveći grad Srpske spreman je za doček, a većina Banjalučana već zna gdje će slaviti u najluđoj noći.

Banjaluka je ove godine interesantna i turistima iz inostranstva, tako da su svi hotelski kapaciteti rasprodati.

Veliki broj turista odlučilo je da novogodišnju noć provede u Banjaluci. Oduševljenje našim ljudima i gradom jedan je od razloga što ga često posjećuju, pa se tako u popularnoj “krajiškoj ljepotici” odavno traži krevet više, potvrđuju iz turističkih agencija. Hotelijeri i ugostitelji su zadovoljni odzivom gostiju. Kažu da osim Banjalučana, ima mnogo gostiju iz Slovenije i Hrvatske.

– U Banjaluci nema više smještajnih kapaciteta, ta to ukazuje na problem manjka smještaja. Imamo oko 1.800 registrovanih smještajnih jedinica, tj. kreveta u gradu, što sigurno za grad ove veličine i tendencije koje pokazuju turistički promet, nije dovoljno – napominje Mladen Šukalo iz Turističke organizacije Grada Banjaluka.

Za one koji su se odlučili za banjalučke restorane i kafiće, ponuda je raznolika. U Banjaluci će se javni doček Nove 2019. godine za sve generacije održati ispred Muzeja savremene umjetnosti Srpske.

Večeras nastupa Haris Džinović, sutra Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a u reprizi najluđe noći pjevaće Željko Јoksimović.

 

Izvor:(RTRS)              Foto: Ilustracija / Arhiv

 

Ostavite komentar: